• Doe 't zelf... maar niet alleen!

Hoog Sensitiviteit Samen Hsp

Wat willen wij graag samen:
Periodieke bijeenkomsten in de Zelfhulp / erkeninningsgroep ‘ Samen Hsp ‘ en eventueel deelname aan een werkgroep die thematisch of informeel voorlichting over HSP gaat geven aan instanties, instellingen en geïnteresseerde medemensen.
Samen werken met lotgenoten, acceptatie van jezelf en anderen leren wennen aan jou. Door met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen ontstaan handvatten waarmee aan jezelf en anderen duidelijk gemaakt kan worden wat hoogsensitief zijn precies betekent / inhoudt. Het is goed zoals je bent, maar je wil ook samen kunnen leven met de mensen om je heen. Erkenningsgroep ‘ SAMEN HSP ‘ is een zogenaamde half-open georganiseerde zelfhulpgroep die begeleid wordt door lotgenoten / zelfhulpdeskundigen.

Maar liefst ± 20 procent van de mensen in Nederland is hoogsensitief. Zij worden met hun aangeboren hooggevoeligheid vaak als lastig ervaren door hun omgeving. Veel gehoorde opmerkingen zijn dan ook: ‘stel je niet aan’ of ‘die heeft ook altijd wat’.   De omgeving heeft meestal weinig kennis over hoogsensitiviteit. Samen mogen we dan ook leren hier beter mee om te gaan.


Voor wie:

Mensen die hoogsensitief / hooggevoelig zijn en daardoor  in onze maatschappij last kunnen hebben van allerlei prikkels zoals: geluid, fel licht, sterke geuren, negatieve sferen, tijdsdruk, etc.

Hoe werkt het:

De Zelfhulp bijeenkomsten worden eenmaal in de veertien dagen gehouden in de Kroon in Eindhoven. De duur van de bijeenkomst is op donderdag van 13.30 uur tot 16.00 uur, inclusief pauze. De grootte van de groep is max. 5 personen. Deelname is gratis. Thee of koffie tijdens de bijeenkomsten is verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. Er is ruimte voor eerlijkheid, je mag er samen zijn zoals je bent.

Wil je aanmelden of info? Mail naar samenhsp.ehv@gmail.com

Contact:

Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant
T: 040-2118328
E: eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl
of vul het contactformulier in via de pagina Contact.

Ik zoek een groep

Wat is zelfhulp?

Nieuws

Bijeenkomst NAH YOUNG

Bijeenkomst NAH YOUNG Maandag 5 februari is er weer een […]

Lees meer...

For English click here