• Doe 't zelf... maar niet alleen!

Samenwerken met partners

 

We werken samen met andere informele zorg organisaties, die onderverdeeld zijn in verschillende bloedgroepen. Onder deze bloedgroepen vallen, vrijwilligersorganisaties, denk hierbij  aan Humanitas, de Vrijwillige Hulp Dienst, de Zonnebloem, het Rode Kruis en nog veel meer kleinere organisaties. Dan hebben we nog de bloedgroep mantelzorg ondersteuning. De grootste organisatie van deze tak is Mantelzorg Verlicht van de GGD en tot slot is er de bloedgroep Zelfhulp, waar wij onder vallen.

 

Naast de samenwerking met informele zorg, is er ook een goede verbinding met de hulpverlening. Zo werken we actief samen met WIJeindhoven, GGZ Eindhoven, de LEV groep in Helmond, Novadic Kentron en nog veel meer.

 

De voorlichtingen die we verzorgen kunnen gegeven worden bij bovenstaande netwerkpartners. We gaan dan vooral in gesprek over het nut van zelfhulp en de werkwijze van het zelfhulp netwerk. Daardoor kunnen deze organisaties de burgers of cliënten waar ze mee werken doorverwijzen naar het zelfhulp netwerk.
Daarnaast geven we ook voorlichting aan leerlingen die een opleiding volgen in zorg of welzijn. Dit doen we zodat het zelfhulp netwerk meer bekendheid gaat krijgen onder de jongeren. Daarnaast is het ook zo, dat wanneer jongeren weten van het bestaan van zelfhulp netwerk en hier gebruik van willen maken, zowel voor hun zelf als voor iemand waar ze misschien in het werkveld mee te maken krijgen, de drempel lager wordt om die stap te zetten.

 


Ik zoek een groep

Wat is zelfhulp?

Nieuws

Bijeenkomst voor mensen met multiple sclerose (MS)

Heeft jouw partner of heb jijzelf MS en wil je […]

Lees meer...

For English click here