• Doe 't zelf... maar niet alleen!

CVA-gehandicapten en partners

De vakterm voor en beroerte is Cerebro Vasculair Accident (CVA), dat letterlijk hersenbloedvatongeluk betekent. Dit geeft een stoornis in de bloedtoevoer van de hersenen, waardoor de hersencellen onvoldoende zuurstof krijgen. Meestal is de oorzaak een verstopping in een hersenbloedvat (herseninfarct). soms lekt er bloed uit een bloedvat, dat zich ophoopt in het hersenweefsel (hersenbloeding).

 

Wat willen wij graag samen:

Het voorkomen van isolement en het bevorderen van de zelfstandigheid van mensen met een herseninfarct of hersenbloeding en het behartigen van de belangen van de leden.
Het bevorderen van onderlinge contacten, het stimuleren van activiteiten voor en door leden. het geven van informatie. Samenwerking met deskundigen, tevens publiciteit en voorlichting over de gevolgen van een beroerte. Ontmoetingsdagen en jongerentaalcursus, alleenstaandendagen, dagen voor kinderen van CVA-ouders.


Voor wie:

Mensen die een beroerte hebben gehad en hun partners.

Hoe werkt het:

Aangepaste beweging (1 maal per 2 weken) en aan gepaste (re-)creativiteit (1 maal per 2 weken). Taalcursussen voor afatici (personen met stoornissen bij het lezen en spreken), (wekelijks). Praat/contactgroepen (1 maal per 3 weken). Thema/info-avonden (wisselende frequentie).
Bijeenkomsten vinden plaats in Eindhoven.

Contact:

Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant
T: 040-2118328
E: eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl
of vul het contactformulier in via de pagina Contact.

Ik zoek een groep

Wat is zelfhulp?

Nieuws

Bijeenkomst NAH YOUNG

Bijeenkomst NAH YOUNG Maandag 5 februari is er weer een […]

Lees meer...

For English click here