• Doe 't zelf... maar niet alleen!

Zelfhulp

Zelfhulp is: lotgenoten die elkaar begrijpen

Bij zelfhulp helpen en steunen mensen met dezelfde problemen of aandoeningen elkaar. Via de Stichting Zelfhulp Netwerk kun je in zelfhulpgroepen met elkaar praten. Gewoon anoniem, als je dat wil. Bijvoorbeeld over je ziekte, verslaving of ander persoonlijk probleem. Je hoeft er niet in je eentje mee rond te blijven lopen. Je kunt er ook voor kiezen om er samen iets aan te doen. Zelfhulp is daarmee een fijne manier om zelf grip te krijgen op je situatie.

Praten en luisteren

In een zelfhulpgroep kun je in alle openheid je verhaal vertellen. En luisteren naar de ervaringen van anderen. Je zult zien: het is fijn om te merken dat je niet de enige bent.

Je eigen zelfhulpgroep

Misschien vind je niet de zelfhulpgroep die je zoekt. Dan kun je zelf (met een maatje) een zelfhulpgroep starten. Stichting Zelfhulp Netwerk helpt je daar graag bij. Wij brengen samen met jou in kaart hoe je een zelfhulpgroep kunt beginnen. Wij verzorgen een korte cursus over hoe je een groep begeleidt. Ook regelen we een ruimte waar je met groepsleden samen kunt komen.

 


Ik zoek een groep

Wat is zelfhulp?

Nieuws

Bijeenkomst voor mensen met multiple sclerose (MS)

Heeft jouw partner of heb jijzelf MS en wil je […]

Lees meer...

For English click here