TIJDELIJKE VACATURE ONDERSTEUNER
24 UUR PER WEEK 12 maanden
STICHTING ZELFHULP NETWERK ZUIDOOST-BRABANT

Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant (ZHNW) is op zoek naar een enthousiaste ondersteuner ter ondersteuning van ons team.

Over Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant

Het ZHNW is een organisatie die zelfhulpgroepen ondersteunt en faciliteert. De organisatie brengt lotgenoten met elkaar in contact zodat zij in zelfhulpgroepen hun ervaringen kunnen delen om zo te werken aan herstel en acceptatie. Het uitgangspunt is: op eigen kracht de regie over je leven terugkrijgen.

Het Zelfhulp Netwerk is te vinden op verschillende locaties, ons hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven.

Kernwaarden van onze organisatie

Wij gaan uit van de eigen kracht van mensen: doe het zelf maar niet alleen.

Onze organisatie en de zelfhulpgroepen zijn laagdrempelig toegankelijk voor hulpvragers en deelnemers.

Privacy en anonimiteit is iets waar we ons zelf hard voor maken.

Als team zijn wij dienstbaar aan de groepen, wij faciliteren en ondersteunen de zelfhulpgroepen, maar wij hebben geen coachende of hulpverleningsrol binnen de groepen.

 

Kernwaarden van het team

Wij zijn een klein en dynamisch team, waar ruimte is voor eigen inbreng en innovatie.

Wat houdt het werk in

De overige werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend, van het begeleiden van vrijwilligers tot een aantal administratieve taken. Daarnaast geven we regelmatig voorlichtingen aan andere organisaties en op scholen en hebben we netwerkgesprekken met onze samenwerkingspartners. Je bent dus veel op kantoor achter je computer aan het werk, maar indirect help en bereik je hierdoor heel veel mensen. Kortom een ondersteuner is een echte alleskunner, die alles doet wat nodig is, om onze stichting optimaal te laten functioneren.

Voorbeelddag van je collega

Nadat ik de belangrijkste zaken uit mijn mailbox hebt opgepakt ga ik aan de slag om een plan van aanpak te schrijven voor een verwendag voor onze vrijwilligers. Hiervoor overleg ik met een collega die deze taak samen met mij oppakt.

Daarna vertrek ik naar een netwerkpartner om daar samen met een deelnemer uit een zelfhulpgroep voorlichting te geven over zelfhulp en onze organisatie. Dit vind ik een waardevol onderdeel van mijn werk. Ik ben steeds weer opnieuw onder de indruk van de ervaringsverhalen van onze deelnemers en de meerwaarde aan hun herstel door het deelnemen aan de groepen. Ook van het bekend maken van zelfhulp en de mogelijkheden hiervan, bij een andere organisatie, krijg ik energie.

Wat vragen wij van jou

  • Je bent in bezit van een hbo-diploma binnen sociaal werk of zorg/welzijn.
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring.
  • Je onderschrijft onze kernwaarden en conformeert jezelf hieraan.

Wat bieden wij jou?

  • Je maakt deel uit van een enthousiast team van zes
  • Salaris volgens CAO Sociaal Werk, schaal 8. Definitieve inschaling zal gebeuren op basis van kennis en ervaring.
  • Het betreft een functie van 24 uur per week. Het heeft onze voorkeur dat je op 1 maart 2023 begint. Wij bieden een jaarcontact (met 1 maand proeftijd), met mogelijkheid op verlenging. Wij bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, scholing, woon/werk- en reiskostenvergoeding en we passen een functionerings- en beoordelingssysteem toe.

 

Sollicitatie:

Ben jij de juiste kandidaat voor deze vacature, stuur dan voor maandag 16 januari 2023 jouw sollicitatiebrief voorzien van CV  naar:
Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant, ter attentie van:

Hetty van Asten, hetty@zelfhulpnetwerk.nl.
Ook voor vragen kun je bij Hetty van Asten terecht: 040-2118328/06-37458178.

Wij reageren alleen op sollicitaties met motivatiebrief.

Meer informatie over onze organisatie vind je op:

www.zelfhulpnetwerk.nl