Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant (ZHNW) is op zoek naar een enthousiaste ondersteuner ter vervanging van onze collega die met zwangerschapsverlof gaat.

Wat houdt het werk in

Je kerntaak is het faciliteren en ondersteunen van de zelfhulpgroepen. Het ondersteunen en faciliteren van de groepen bestaat vooral uit praktische taken. Zoals het houden van intakegesprekken met nieuwe contactpersonen, zorgen voor een geschikte ruimte voor de groepen, organiseren van de training voor mensen die een groep willen starten, PR materiaal regelen, ondersteunen bij vragen vanuit de groepen. Daarnaast is het oppakken van de eerste hulpvraag een groot onderdeel van je takenpakket.

Hierdoor heb je inzicht in wat er leeft en speelt onder de doelgroep.
De overige werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend, van het begeleiden van vrijwilligers tot een aantal administratieve taken. Daarnaast geven we regelmatig voorlichtingen aan andere organisaties en op scholen en hebben we netwerkgesprekken met onze samenwerkingspartners. Je bent dus veel op kantoor achter je computer aan het werk, maar indirect help en bereik je hierdoor heel veel
mensen. Kortom een ondersteuner is een echte alleskunner, die alles doet wat nodig is, om onze stichting optimaal te laten functioneren.